Javna tribina “Ženska (ne)solidarnost: realnost ili imaginacija?

Dan koji slavi ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola – Međunarodni dan žena, širom svijeta obilježava se 8. marta. Međunarodni dan žena bi trebalo iskoristiti kao priliku da se razmotri koliko daleko je otišlo bosanskohercegovačko društvo u naporima da se postigne rodna jednakost, mir i razvoj i trebao bi biti i prilika da se svi građani udruže, povežu i mobilizuju za dalje smislene promjene. Koristeći se internetom i društvenim medijima ciljamo i prepoznajemo značaj mladih ljudi kao ključnih faktora u postizanju rodne jednakosti i punog poštivanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini.

Ovim putem pozivamo sve drage kolegice i prijateljice na javnu tribinu “Ženska (ne)solidarnost: realnost ili imaginacija?” koja će se održati   u srijedu 04.03. u 17.00h u  Amfiteatar A2 Filozofskog fakulteta, Univerziteta u Tuzli.

Govornice na tribini su žene uspješne u poljima svojih karijera ali i van njih. Ukoliko želimo dovesti do ekonomskih, političkih, socijalnih, naučnih promjena u svijetu u pogledu ženske populacije, potrebno je prvenstveno da krenemo od samih sebe i naših odnosa prema drugima. Čast nam je predstaviti eminentne govornice:

Prof.dr Skokić Fahrija
Prof.dr Omerdić Dženeta
Selesković Edina
Dr. med. Mujkanović Amra

aktuelno.ba

Komentari

Komentara