Javna tribina “Pravo na čist zrak – pravo na život”

Spread the love
Menprom

Omladinski pokret “Revolt” organizuje javnu tribinu pod nazivom “Pravo na čist zrak – pravo na život”. Tribina će se održati u četvrtak, 15.decembra tekuće godine, sa početkom u 18:00 sati u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli.

Reha Centar

Na tribini ćemo razgovarati o ekološkim zagađenjima u Tuzli i okolnim mjestima (naročito zagađenju zraka), o posljedicama i štetnom uticaju na zdravlje stanovnika pogođenih zajednica te o mogućim rješenjima.

Na javnoj tribini će učestvovati:

  • Mr.sc. Džemila Agić, dipl.ing. tehn. direktorica CEE
  • Prof. Dr.sc. Nurka Pranjić, specijalista medicine rada
  • Dip.ing.maš. Kemal Kurević (gradska uprava)
  • Dipl.ing.arh.Slavko Stjepić (gradska uprava)

Ovom prilikom ističemo da su predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okoline odbili učestvovati, iako smo termin održavanja pokušali prilagoditi njihovom rasporedu i obavezama. Tom prilikom su naš Pokret povezali sa organizacijom protesta iz 2014.godine, kao i činom paljenja zgrada. Želimo podsjetiti predstavnike Ministarstva da su protesti bili reakcija na izuzetno loše socijalno-ekonomske prilike u BiH, odnosno situaciju u koju su nas doveli upravo neodgovorni političari svojim postupcima i neradom. Javna tribina se ne organizuje zbog Revolta, već zbog svih građana i građanki prema kojima javne institucije i organi imaju odgovornost obzirom da se finansiraju javnim novcem i rade u službi građana i građanki.

Ovom prilikom pozivamo sve građane i građanke da nam se pridruže i svojim aktivnim učešćem doprinesu uspješnom ishodu tribine.

Omladinski pokret „Revolt“

aktuelno.ba

Komentari

Komentara