Javna tribina o aerozagađenju “Pričaj mi o zdravlju”

Javna tribina «Pričaj mi o zdravlju» govori o aerozagađenju i iznimno je važan događaj koji će se održati dana 05.02.2019. u Amfiteatru 2 Rektorata Univerziteta u Tuzli sa početkom u 17 h.

Aerozagađenje je problem sa kojim se susrećemo već godinama unazad i čini se kako problem samo progredira kroz godine. Građani obolijevaju izloženi štetnim sitnim materijama iz zraka, a zimski period se čini nepodnošljivim na cijelom području Tuzlanskog kantona, naročito u gradu Tuzli, Lukavcu, Živinicama i drugim mjestima.

Studenti Udruženja studenata medicine Bosne i Hercegovine «BoHeMSA» LC Tuzla i Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta u Tuzli «MEDICUS» prepoznali su ovaj problem kao izrazito važan, te organizuju javnu tribinu «Pričaj mi o zdravlju» na kojoj će stručnjaci iz srodnih polja govoriti ne samo o posljedicama ovog problema, nego i o optimalnim i mogućim rješenjimaa.

Govornici su:

-Prof.dr.med.sc.Nurka Pranjić, specijalista medicine rada,

-Doc.dr.med.sc. Maida Mulić, specijalista socijalne medicine sa organizacijom i ekonomikom zdravstva.

-Prof.dr.med.sc. Ermina Iljazović, specijalista patologije

-Prof.dr.sc. Zehrudin Osmanović. doktor hemijskog inžinjerstva

Ovim putem pozivaju se svi građani da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i da zajedno sa nama i našim stručnjacima čuju sve o rješenju problema i da zajedno pokušamo da stvorimo zdraviju sredinu u kojoj živimo. Zajedno to možemo!

aktuelno.ba

Komentari

Komentara