Javna čestitka premijera Vlade TK Bege Gutića u povodu 22 maja Dana policije

Spread the love
Menprom

Povodom 22.maja – Dana policije Tuzlanskog kantona premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Reha Centar

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i svoje lično svim aktivnim, umirovljenim policajcima i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona upućujem iskrene čestitke povodom Dana policije Tuzlanskog kantona.

Pred policijskim službenicima su svakodnevno novi izazovi, odgovornosti i zadaće koje samo dobro opremljena, profesionalna i depolitizovana policija može uspješno savladati, a rezultati koje, zajedno sa službenicima drugih institucija za provedbu zakona, službenici policije Tuzlanskog kantona ostvaruju, potvrđuju predanost ovom odgovornom i časnom poslu. Ti rezultati i brojni projekti materijalno – tehničkog opremanja i povećanja stepena policijske spremnosti koje smo do sada realizovali potvrđuju opredijeljenost Vlade TK da vam uvijek i bezuslovno budemo podrška i siguran oslonac.

Predanost rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela, svijetli je primjer marljivosti, čestitosti i istrajnosti policije Tuzlanskog kantona kao garanta lične i materijalne sigurnosti svih građana u Tuzlanskom kantonu. Postignuti rezultati su dokaz, da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona odlučni i nepokolebljivi u otkrivanju najtežih krivičnih djela, kao i u pronalasku izvršilaca krivičnih djela i njihovoj predaji tužilaštvu i sudovima. Na tim rezultatima, a posebno na rezultatima u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, vama, službenici policije, ali i službenicima drugih sigurnosnih agencija i pravosudnih institucija, upućujem iskrene čestitke. Uz čestitke, svim pripadnicima policije upućujem i poziv da, sa istim elanom i entuzijazmom nastave čestito, nezavisno i nepristrano raditi svoj posao i u budućnosti. Također, pozivam vas da svakodnevno i u svim prilikama nastavite jačati vašu saradnju sa tužilaštvima. Ta, neraskidiva veza garant je sigurnosti i stabilnosti, te ekonomskog progresa našeg kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Ovom prilikom ne smijemo zaboraviti žrtve i zasluge branitelja, među kojima je i velik broj policajaca. Stoga ovu priliku koristim i da svim porodicama poginulih pripadnika policije čestitam ovaj veliki praznik.“

Odjeljenje za informisanje Vlade TK

Komentari

Komentara