Javna čestitka premijera Bege Gutića u povodu 21. decembra – Dana rudara

Rental Travel

U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime svim rudarima upućujem iskrene čestitke u povodu predstojećeg Dana rudara. Malo koji datum je očuvao poštovanje svih građana u Bosni i Hercegovini kao što je to Dan rudara. Za to su zaslužni rudari koji na našem prostoru čuvaju tradiciju ove teške, ali časne profesije.

Reha Centar

I danas je rudarski posao hljeb sa sedam kora, uslovi rada nisu na zavidnom nivou, ali najteži posao se i dalje obavlja, rudari opstaju, vjeruju u bolju budućnost.

Rudarstvo je vijekovima najvažnija privredna grana našeg kraja, a prava za koja su se rudari u Husinskoj buni, prije skoro stotinu godina, izborili, obavezuju sve nas da komoratima danas obezbijedimo bolje uslove rada.

Gledajući u budućnost, ubijeđen sam da će i naredna godina biti obilježena novim proizvodnim rekordima, ali očekujem i da će takve rezultate pratiti osavremenjivanje proizvodnog procesa, upošljavanje novih rudara u eksploataciji i stalno poboljšanje rudarskog statusa u bosanskohercegovačkom društvu.

Uz čestitke u povodu predstojećeg praznika svim rudarima upućujem i želje za puno uspjeha i dobro zdravlje u narednom periodu, uz rudarski pozdrav

SRETNO.

aktuelno.ba

 

 

 

Komentari

Komentara