Jablanica: Kiša pomogla stabilizovanje požarišta

Spread the love
Rental Travel

Stanje na požarištima u Jablanici je stabilizovano, nakon kiše koja je pala juče poslijepodne. Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, šumari, planinari i članovi GSS-a djelovali su tokom čitavog dana s ciljem zaustavljanja prodora požarne linije na lokalitetu Veliko Sljeme i širem rejonu prema Plasi, sopšteno je iz Civilne zaštite Jablanica.

Reha Centar

Naime, nakon što su juče neutralisani zaostali požarni čvorovi u predjelu Sljemena, došlo je do razbuktavanja požarnog čvora u nižim dijelovima, prema podnožju Plase, zbog čega je osoblje  preusmjereno na pružanje pomoći vatrogascima u tom rejonu. Podršku u snabdijevanju vodom i opremom, kao i u razmještaju ljudstva, pružile su Oružane snage BiH.

Načelnik općine Jablanica Salem Dedić, u skladu sa preporukom viših organa i na prijedlog Općinskog štaba civilne i protivpožarne zaštite, donio je Odluku o proglašenju prirodne i druge nesreće na području MZ Doljani i MZ Jablanica II, čime su se stekli uslovi za angažovanje svih raspoloživih kapaciteta preduzeća i građana sa područja Općine Jablanica i njihovo stavljanje u funkciju gašenja vatre.

Na području Mostara 13 manjih požara

U protekla 24 sata na području Mostara registrano je 13 požara, saopštio je Operativni centar civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.
U požarima je gorjela trava, nisko rastinje i otpad.

BHRT

Komentari

Komentara

Posted In: