Izvoz mesa sa Tuzlanskog aerodroma bit će nastavljen

Spread the love
Rental Travel

Izvoz namjernica animalnog porijekla sa Međunarodnog aerodroma Tuzla bit će nastavljen i nakon 15. septembra ove godine, dogovoreno je na danas održanom sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirka Šarovića sa direktorima Ureda za veterinarstvo BiH Ljubomirom Kalabom i Međunarodnog aerodroma Tuzla Rifetom Karasalihovićem.

Reha Centar

Naime, prema današnjem dogovoru, Ured za veterinarstvo će unutrašnjom preraspodjelom kadrova obezbijediti neophodni veterinarski inspektorski kadar na tuzlanskom aerodromu i time omogućiti dalje nesmetano poslovanje i izvoz mesa u Tursku.

Na kraju sastanka dogovoreno je i da će Ured za veterinarstvo o današnjem dogovoru i stvaranju preduslova za budući nesmetan izvoz, već tokom sutrašnjeg dana i službeno obavijestiti kako Međunarodni aerodrom Tuzla, tako i tursku avio kompaniju Turkish airlines.

Direktor Karasalihović se nakon sastanka zahvalio ministru Šaroviću na brzom reagovanju i otklanjanju mogućih barijera, te Vladi i premijeru Tuzlanskog kantona koji su u najkraćem roku angažovali sve potrebne resurse kako bi se prevenirali problemi na Međunarodnom aerodromu Tuzla.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara