Izraelska članica parlamenta izjavila: “Majke svih Palestinaca moraju biti ubijene”

Menprom

Poznata izraelska političarka i članica parlamenta nazvala  je Palestince teroristima i izjavila da majke svih Palestinaca trebaju biti ubijene tokom napada na opsjednuti Pojas Gaze.

Reha Centar

Ayelet Shaked iz ultranacionalističke stranke Jevrejski Dom pozvala je na klanje palestinskih majki koje rađaju “male zmije.” “One moraju umrijeti a njihove kuće moraju biti uništene da ne bi mogle rađati više terorista.” izjavila je Shaked, dodajući: “Oni su svi neprijatelji i njihova krv treba biti na našim rukama. Ovo se također odnosi na majke mrtvih terorista.”

Svojom opaskom da su svi Palestinci izraelski neprijatelji i da moraju biti ubijeni izraelska političarka je pozvala na genocid. Reakcija na događaj je da su mnogi dužnosnici iz raznih zemalja osudili izraelske zračne napade na Pojas Gaze. Turski premijer je posljednji osudio ofanzivu, optužujući Izrael za zločine nad Palestincima.

Recep Tayyip Erdogan je osudio Izrael izjavivši da vrši državni terorizam nad Palestincima u regionu. Govorom u parlamentu postavio je pitanje zašto je svijet nijem dok se u Tel Avivu vrše zločini. Turski premijer je rekao da politika koju vodi Izrael prema Gazi nije ništa drugačija od Hitlerovog mentaliteta.

“Izraelska žena je rekla da palestinske žene također trebaju biti ubijene. A ona je članica izraelskog parlamenta. Koja je razlika između ovog i Hitlerovog mentaliteta? ” postavio je pitanje Erdogan. UN-ova agencija za palestinske izbjeglice nedavno je izjavila da najviše palestinskih žrtava čine žene i djeca.

(presstv)

Komentari

Komentara