Izmijenjeni izborni podaci u Srebrenici

Spread the love
Menprom

Opštinska izborna komisija danas je objavila preliminarne rezultate za načelnika, koji se značajno razlikuju od sinoćnjih. Zajednički kandidat srpskih stranka Mladen Grujičić ima čak 1.003 glasa manje nego što je ova komisija sinoć objavila, piše RTRS.

Reha Centar

Tvrde da je do razalike došlo zbog greške biračkih odbora, koji nisu pravilno popunili obrasce. Opštinska izborna komisija sinoć je objavila da je na izbore u Srebrenici izašlo 6.551 ili 62,63 odsto birača – danas tvrde 5.558 birača, za oko hiljadu manje u odnosu na sinoćnje rezultate.

Sinoć je Mladen Grujičić imao je 4.351 glas, Ćamil Duraković 1.910 glasova. Danas, prema novoj matematici OIK-a, Grujičić ima 3.348 glasova ili 1.003 glasa manje nego sinoć. Duraković 1.558 glasova ili 352 glasa manje.

“Do greške je došlo zbog grešaka biračkih odbora koji nisu pravilno popunili obrasce, a sinoć su zbog hitnosti mnogi dostavili netačne podatke o izlasnosti i broju glasova, te da je, kako tvrdi, OIK ustanovio da je oko hiljadu birača manje glasalo i da nisu tačni dostavljeni podaci o broju glasova za načelničke kandidate”, rekao je Nermin Alivuković, predsjednik Opštinske izborne komisije.Razlika u broju osvojenih glasova između Grujičića i Durakovića smanjena je za čak 651 glas na štetu Grujičića.

Srebrenički OIK od CIK-a je zatražio otvaranje vreća sa spornih glasačkih mjesta. Јoš se čekaju glasovi sa šest biračkih mjesta. Odlučivaće i 1.180 glasova koji treba da stignu poštom i glasovi sa nepotvrđenih glasačkih listića. U odsustvu je upisano 1.700 glasača.

Avaz – aktuelno.ba (foto arhiv)

Komentari

Komentara

Posted In: