Izložba učeničkih radova o saobraćaju

Rental Travel

Mješovita srednja saobraćajna škola upriličila je juče tematsku izložbu učeničkih radova nagrađenih na državnom nivou, i eksponata i učila saobraćajne struke. Izložba je organizovana u cilju širenja saobraćajne kulture i edukacije učenika osnovnih škola, kao direktnih učesnika u saobraćaju.

Reha Centar

Na izložbi su predstavljeni nagrađeni radovi, eksponati i učila saobraćajne struke, učenika koji su na državnim takmičenjima osvajali prva mjesta. Profesori i učenici Saobraćajne škole u Tuzli, kroz prezentaciju su predstavili motore i motorna vozila u presjeku, kod kojih su svi dijelovi u pokretu. Učenici završnih razreda tuzlanskih osnovnih škola mogli su vidjeti kako radi motor i drugi sklopovi motornog vozila.

SAOBRAĆAJ

Izložbu je posjetila i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Mirsada Begović te je kazala: “Ovo je još jedan dokaz koliko je važno promovisati spajanje teorije i prakse. Oduševljena sam što su učenici pokazali svoje ideje i znanje da izrade neke modele koji su prikazani na izložbi. Ovo je lijepa prilika da i budući učenici ove škole, svršeni osnovci, dođu pogledati i da na licu mjesta saznaju šta koje zanimanje donosi.”

SAOBRAĆAJ

Nekim učenicima će današnja prezentacija biti od pomoći za nastavak školovanja. Pored praktične prezentacije, učenici su dobili i korisne informacije o horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji, te upozoreni na njihovo poštivanje.

 

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona

aktuelno.ba

Komentari

Komentara