Izetbegović: Dodikova izjava o “okupaciji Drine” najopasnija izjava od Dejtona!

Spread the love
Rental Travel

Izjavu Milorada Dodika o “muslimanskoj okupaciji Drine” član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović smatra “najpopasnijom izjavom jednog bh. zvaničnika od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Reha Centar

Izetbegović je danas novinarima rekao da je Dodik takvom izjavom počinio krivično djelo, zbog čega se on obratio Uredu visokog predstavnika, Vijeću za implementaciju mira, te Tužiteljstvu BiH, od kojih je zatražio da kazne predsjednika RS-a zbog takvog nastupa.

Izetbegović je komentirao i napad na pravosuđe, kao i posljednji napad na bh. obavještajnu organizaciju (OSA), te istakao kako takve napade Milorad Dodik pokreće u sklopu pritiska na OSA-u kako bi se uključio u kadrovska rješenja.

“Očigledno OSA stoji na putu visoko pozicioniranim političarima. radi se o planu slabljenja BiH i njenih mehanizama. To su podmukli planovi”, rekao je Izetbegović.

Prijetnja Islamskoj zajednici

U posljednjem izdanju IDIL-ovog magazina Rumiyah (Rim) na ovdašnjim jezicima objavljena je fotografija reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZBiH, koje opisuju kao “murteddske (otpadnici od islama) vođe neislamske zajednice”, te se naglašava da je “ubijanje mrutedda draže i preče od ubijanja pravih kafira”.

Izetbegović je rekao da su prijetnje uputili odmetnici iz BiH koji se nalaze na ratištu u Siriji i da je Islamska zajednica BiH prva na meti ekstremista, jer se odupire pogrešnom tumačenju islama.

Izetbegović je pozvao sve nadležne institucije da ne podcjenjuju prijetnje i da daju podršku vjerskim liderima.

“Islamska zajednica prva na meti jer je sposobna da se bori protiv ekstremizma”, rekao je Izetbegović.

BHRT

Komentari

Komentara

Posted In: