Izbori u SDP-u, korak naprijed ili nazad tri

Rental Travel

Prema prvim preliminarnim rezultatima, Nermin Nikšić je pobjednik izbora za predsjednika SDP-a BiH, rekao je za Fenu generalni tajnik SDP-a Irfan Čengić. Prema ovim rezultatima, izbor je riješen već u prvom krugu glasanja jer je Nikšić osvojio 13.000 od dosad prebrojanih 80 posto glasova.

Reha Centar
Članostvo ove stranke je odlučilo da SDP korača dalje po starom, a do sada, sudeći bar po posljednjim izborima nemaju neko veliko povjerenje građana.
Najozbiljniji kandidat i čovjek koji je po mnogima trebao donijeti veći stepen demokratije u SDP bio je aktuelni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, ali očigledno birači ili glasači unutar SDP-a nisu imali sluha za promjene.
Biće svakako zanimljivo hoće li preostala četiri kandidata za predsjednika SDP-a nakon ove izborne utrke ostati u “starom SDP-u”, ili će isto stanje imijenjati i vlastitim promjenama izbora političkog djelovanja, jer su gotovo svi oštro kritikovali sadašnju politiku SDP-a.
Prema ovim rezultatima, izbor je riješen već u prvom krugu glasanja jer je Nikšić osvojio 13.000 od dosad prebrojanih 80 posto glasova. Osim Nermina Nikšića, kandidati su bili: Miro Lazović, Emir Đikić, Svetozar Pudarić i Jasmin Imamović.

Predsjednika su birali glasači u 94 organizacije SDP-a širom BiH.

Ima i komentara koji nisu daleko od istine a to je da na svim izborima pa i ovim ne pobjeđuje onaj ko ima najviše glasova, nego onaj ko broji, bez namjere da osporavamo volju i izbor  biračkog tijela SDP-a

M.T. aktuelno.ba

Komentari

Komentara