Izbor sportiste TK održat će se 5. februara 2015. godine u Velikoj sali BKC-a Tuzla

Menprom

U sklopu priprema za održavanje manifestacije “Izbor sportiste Tuzlanskog kantona 2014.”, koja će se u organizaciji Sportskog saveza Tuzlanskog kantona održati 21. put, danas je održana sjednica Organizacionog odbora ove manifestacije.

Reha Centar

Na sjednici kojom je u odsustvu predsjednika OO Bahrije Umihanića, premijera Vlade TK, predsjedavao Mirsad Kunić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, između ostalog je konstituisan Izvršni odbor manifestacije i Ocjenjivački žiri, a utvrđen je i tačan datum održavanja manifestacije, na kojoj će se svečano proglasiti najbolji sportisti u Tuzlanskom kantonu.

Manifestacija 21. Izbora sportiste Tuzlanskog kantona održat će se 5. februara 2015. godine u Velikoj sali BKC-a Tuzla, sa početkom u 19.30 sati.

Organizacijom manifestacije će rukovoditi Izvršni odbor u koji su imenovani prof. dr. Mirsad Kunić, predsjednik, mr. Nusret Softić,  prof. dr. Branimir Mikić, dr. Edin Osmanbegović, dr. sci. Semir Fejzić, Muhidin Žunić, Nedim Ćudić i Jadran Lasetović.

Ocjenjivački žiri će činiti Muhamed Avdić, predsjednik NS TK, Jasenko Elezović, generalni sekretar RSD Sloboda, Alija Hasić, sekretar RS TK, Merima Softić, višestruka najbolja sportistkinja Tuzlanskog kantona, Mirsad Halilagić, sekretar SS općine Lukavac, Una Selman, sportistkinja, prof. dr. Almir Atiković, profesor na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport i Nermin Kasumović – sekretar.

Najbolji sportisti u Tuzlanskom kantonu će biti nagrađeni u deset kategorija, a organizator će dodijeliti i specijalna priznanja i zahvalnice. Kao što je to bio slučaj i prethodnih godina, program proglašenja najboljih sportista će pratiti zabavni program uz direktan prijenos na RTVTK.

U sklopu manifestacije će biti izdat i sedmi broj Informatinog magazina SSTK „Trijumf“, koje pripremaju sportski novinari iz Tuzlanskog kantona.

Sportski savez Tuzlanskog kantona

aktuelno.ba

Komentari

Komentara