Izbor sportiste osoba sa invaliditetom TK: U 2023. godini najbolji Tursunović i Jusufović

Menprom

U petak je u prostorijama Bosanskog kulturnog centra u Tuzli održan prvi samostalni Izbor sportiste godine osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona u organizaciji Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Tuzlanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona. Važno je za naglasiti da je ovo prvi put da Izbor sportiste osoba sa invalditietom Tuzlanskog kantona organizuje Sportski savez osoba sa invaliditetom.

Reha Centar

Najboljima od najboljih u 2023.godini proglašeni su Ermin Jusufović u konkurenciji pojedinačnih i Alma Tursunović u konurenciji ekipnih sportova.

Predstavnici Sportskog saveza osoba sa invaliditetom su se zahvalili Vladi Tuzlanskog kantona te Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona na dugogodišnjoj finansijskoj i institucionalnoj podršci, te su tim povodom dodijelili i priznanja za doprinos razvoja sporta osoba sa invaliditetom na području Tuzlanskog kantona. Priznanja za doprinos razvoja sporta osoba sa invaliditetom dodijeljena su:  Vladi Tuzlanskog kantona, Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlaskog kantona, Ministarstvu za boračka pitanja Tuzlanskog kantona, JU BKC Tuzla, Savezu ratnih vojnih invalida i Udruženju distrofičara Tuzlanskog kanton, Gradu Živinice i RTV TK.

Prisutnima se obratio i Ministar Gazdić koji je čestitao nagrađenima, te istakao da će Ministarstvo i u 2024.godini nastaviti sa aktivnostima kojima se pruža podrška vrhunskim sportskim rezultatima, te da će u okviru svojih nadležnosti značajno raditi i na povećanju sredstava za namjene odlaska takmičara na prestižna takmičenja.

U nastavku u ostalim slijede nagrađeni kategorijama:

Uspješni sportski radnici osoba sa invaliditetom:

Ševal Malčinović, Vehbija Tokić, najuspješniji sportski radnik Jakub Džinić.

Uspješni sportski treneri u sportovima osoba sa invaliditetom:

Fahrudin Muharemović sjedeća odbojka, Arnel Mujić košarka u kolicima, Drago Jakić.

Perspektivni mladi sportisti u sportovima osoba sa invaliditetom:

Strahinja Rosuljaš košarka u kolicima, Ensar Duraković streljaštvo, Edin Nurković sjedeća odbojka, Faris Huremović karate.

Najuspješnije ekipe osoba sa invaliditetom u ženskoj konkurenciji:

Ekipa predstavnika u pikadu, Streljački klub osoba sa invaliditetom Živinice.

Najuspješnije ekipe osoba sa invaliditetom u muškoj konkurenciji:

Savez sportista osoba sa invaliditetom u sportskom ribolovu, SKISO „Sinovi Bosne“ Lukavac, Košarkaški invalidski klub „Zmaj“ Gradačac.

Najuspješnije sportistkinje:

Senija Islamović pikado, Aida Odobašić pikado, Alma Tursunović streljaštvo

Najupsješniji sportisti:

Enes Kamberović košarka u kolicima, Nijaz Noćajević sportski ribolov, Ermin Jusufović sjedeća odbojka.

 

 
 

Komentari

Komentara