Iza nas je teška godina u kojoj je ipak očuvana stabilnost

Spread the love
Rental Travel

Danas je održana novogodišnja konferencija za novinare i druženje članova Vlade Tuzlanskog kantona sa predstavnicima medija.

Reha Centar

Na konferenciji, su rezimirani rezultati iz 2013. godine i najavljeni  planovi za narednu godinu, aprisutnim novinarima su se obratiti premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, ministrica zdravstva Nermina Hadžigrahić i ministri unutrašnjih poslova Zoran Teofilović, prostornog uređenja i zaštite okolice Božo Antunović, trgovine, turizma i saobraćaja Senaid Hadžić i obrazovanja, nauke, kulture i sporta Adem Šehidić.

Politička previranja i česte prekompozicije vlasti nisu dozvoljavale više, ali je i pored toga ova Vlada uspjela očuvati stabilnost.

Poseban problem je pad prihoda u budžetu našeg kantona, koji je samo u ovoj godini i samo po osnovu PDV-a blizu 20 miliona KM.,opšta je ocjena i premijera ali i svih ministara sa današnje press konferencije.

Nakon press konferencije upriličeno je i kraće neformalno druženje novinara, premijera, ministara uz srdačnu i moramo priznati domaćinsku kahvu, sok, kolače….

NOVINARI I VLADA

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara