Iz Biltena MUP-a Tuzlanskog kantona

Menprom

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona evidentirane su dvije prijave narušavanja javnog reda i mira u Tuzli i na području općine Teočak (radi se o drskom ponašanju, vrijeđanju, upućivanju prijetnji i fizičkom napadu). U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv prekršilaca slijede zakonom predviđene sankcije.

Reha Centar

Dana, 16.12.2014.godine PU Tuzla – PS Centar je zaprimila prijavu da je 15/16.12.2014.godine u Tuzli, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo Teška krađa – provala u knjižaru, kojom prilikom je iz unutrašnjosti objekta otuđena određena količina novca, ruksaka, tašni i novčanika. O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili policijski službenici OKP PU Tuzla koji poduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

U protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je, pored pričinjene materijalne štete, jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, dok su tri lica zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari nisu izjasnili.

Dana, 16.12.2014.godine oko 10,55 sati u Banovićima, u ulici 119. Muslimanske brigade dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je J.S., rođena 1985.godine iz Banovića upravljajući pmv. „Golf“ izgubila kontrolu nad vozilom i sletila sa kolovoza. U ovoj saobraćajnoj nezgodi J.S. je zadobila povrede o čijem stepenu se ljekar u UKC Tuzla nije izjasnio. O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a uviđaj su izvršili policijski službenici PS Banovići koji poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Dana, 16.12.2014.godine u Tuzli policijski službenici OKP PU Tuzla su, postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres stana, dvorišta i pomoćnih objekata koje koristi A.Š., rođen 1992.godine iz Tuzle. Prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“ i jedna digitalna vaga. A.Š. je priveden u službene prostorije, gdje je nad istim izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici poduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju istog.

(aktuelno.ba) – MUP TK

Komentari

Komentara