Ivan Žilić: Jerko Ivanković Lijanović rekao je da će me napraviti predsjednikom ako mu dam pet miliona!

Spread the love
Rental Travel

Ivan Žilić, bosanskohercegovački milijarder, rođeni Varešanin koji se obogatio nakon što je radeći za Ford otkrio izum ugradnje držača za tehničke sklopove, u intervjuu za Bobovac, list vareških Hrvata, broj 231 iz ožujka 2014., otkrio je s kakvim se problemima suočavao pri pokušaju ulaganja u BiH i Hrvatsku.

Reha Centar

Tvrdi kako načelnik Vareša Avdija Kovačević od prosinca blokira njegovih 5000 eura humanitarne pomoći Varešu.

– Time je načelnik Avdija Kovačević svjesno oštetio 100 umirovljenika Hrvata i Bošnjaka kojima sam htio u ovim teškim danima dati po 50 eura – rekao je Žilić.

Poduzetnika i političara Jerka Ivankovića Lijanovića naziva “pravom katastrofom” te tvrdi da mu je rekao da će ga napraviti predsjednikom aku mu da “pet miliona”.

– Onda je rekao da možemo kupovati hrvatske državne obveznice preko predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića, rekao sam mu i na to – zašto ne. “Možemo probati s dvadeset milijuna”, kaže on. Rekoh mu: “Gospodine, probati se ne može, da se tako izrazim, praviti dijete, nego se dijete ili pravi ili ne pravi. Hoćete li vi sa mnom raditi s obveznicama? Raditi, a ne probati jer to ne postoji.” I tu smo završili, on je rekao da će mi se još javiti, ali ja više nisam dizao slušalicu. Odbio sam svu njegovu poštu i suradnju zato što ne želim sebe kriminalizirati. Prema tome, on je za mene završena stvar – rekao je Žilić.

– Što se tiče biznismena koji su dolazili ovdje, mogu reći da su devedeset posto katastrofa – tvrdi Žilić.

– Sve u svemu, moj rezime jest da sve što sam do sada pokušavao odraditi s našima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije jest nula – zaključuje.

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

Komentari

Komentara