Istanbul zove na 6. Istanbul Shopping Fest

Spread the love
Rental Travel

Ove godine, glamurozni grad Istanbul bit će domaćin 6. Istanbul Shopping Fest-a, koji osim kupovine uz značajne popuste nudi nevjerovatan doživljaj Istanbula. U periodu od 01. do  31. jula/srpnja 2016. godine Istanbul postaje mjesto za odmor koji ćete dugo pamtiti, uz radost kupovine u prestižnim shopping centrima i zonama. Za posjetitelje 6. Istanbul Shopping Festa organizatori su osigurali sjajne popuste na globalne luksuzne marke i do 70 posto tokom dana.

Reha Centar

Nekada glavni grad najvećih carstava, Istanbul postaje glavni grad shopping-a u julu/srpnju 2016. godine.  Jer Istanbul je grad u kojem je na jednom mjestu više od 8.500 godina historije civilizacije, različitih kultura i običaja, nevjerovatnih znamenitosti koje ostavljaju bez daha, prekrasnih pejzaža, delicija savršenih okusa i vrhunskog shopping iskustva.

ISTANBUL FESTIVAL

Istanbul je Palača Topkapi, dom osmanskih sultana i princeza, Djevojačka kula, dom priča o vječnoj ljubavi, Aja Sofija, jedan od najljepših i najsavršenijih arhitektonskih objekata u svijetu. Istanbul su i čarobne džamije čija prefinjena elegancija dominira gradom. Istanbul je i Kapali čaršija, raj na zemlji za šopingoholičare, nevjerovatni Bosfor.

Istanbul je grad koji na jednom mjestu okuplja iskrene duše Orijenta sa zapadnom dinamičnošću i uvijek i iznova nudi priliku za potpuno novi doživljaj odmora. Istanbul nudi beskrajan izbor, uživanje u kupovini u jednom od 120 luksuznih trgovačkih centara rasprostranjenih po cijelom gradu. Nadaleko poznati, ugledni istanbulski trgovački centri poput  Akasya, Akbatı, Akmerkez, İstanbul Cevahir, İstinyepark, Kanyon, ÖzdilekPark, Palladium i Zorlu će širiti duh i radost 6. Istanbul Shopping Festa tokom cijelog jula/srpnja.

Dok otkrivate magičnu ponudu stotina legendarnih  brendova  vrhunskih modnih marki sa nevjerovatnim popustima do 70 posto  u ekskluzivnim festivalskim centrima, istovremeno možete uživati u širokoj lepezi atraktivnih porodičnih tematskih zabava, dječijim predstavama, scenskim nastupima vrhunskih umjetnika, zabavnim priredbama i koncertima.

Istanbul Shopping Fest će donijeti dašak svečane atmosfere najpoznatijim gradskim avenijama koje nude bogatstvo privlačnih poklona, iznenađenja i uzbudljivih iskustava. Luksuzni Nişantaşı, boemska İstiklal ulica, elegrantna Bağdat ulica su dio ovogodišnjeg Festivala. Za ljubitelje originalnih domaćih radova, Istanbul nudi priliku za krenuti u lov na autentične rukotvorine domaćih dizajnera i obrtnika u različitim dijelovima grada.

Nakon radosti shoppinga, ne treba propustiti uživanje u veleljepnom zalasku sunca iznad Bosfora, u miru uživati u turskom čaju i “simitu” na lijepom ljetnom povjetarcu. Oni koji žele na trenutak osjetiti i biti tretirani kao sultani, barem kada je hrana u pitanju, ovo je jedinstvena prilika da uživate u biranim gastronomskim delicijama osmanske carske kuhinje. Tokom prve sedmice 6. Istanbul Shopping Festa bit će organiziran i ” Sugar Feast ” / šećerna gozba/ što je još jedna prilika da se shopping  veselje pretvori u pravi blagdan začinjen poznatim turskim jelima i slasticama.

Od 01 do 31. jula/svibnja 2016. godine je period koji u kalendaru treba zabilježiti kao iskustvo koje se ne smije propustiti uz veličanstvene svečanosti, koncerte, modne revije, ulične zabave, dječije događaje, aktivnosti i promocije. Pripremite se saznati daleko više od onoga što možete zamisliti: Istanbul zove!

Više od 6. Istanbul Shopping Festu na: www.istshopfest.com

aktuelno.ba

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara

Posted In: