Ispraćaj za 259 hadžija sa područja Muftijstva tuzlanskog

Spread the love
Rental Travel

Prva grupa koja broji 90 hadžija ispraćena je poslije ponoći, a druga grupa u kojoj je 169 hadžija ispraćena je danas prije džuma-namaza.Među njima i 15- godišnji Atif Mehić iz Gračanice koji ove godine na hadž ide sa djedom i nanom.

Reha Centar

Ispraćaju hadžija prisustvovao je Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, koji se ovom prilikom obratito hadžijama kazavši kako je pred njima put svjetla i to svjetlo će u narednim danima biti sve jače.

hadzije 2017 7

„U ovim danima hadžije će postići iskustvo i radost koje se ni sa čime ne može porediti, a ta sreća je najpribližnija onoj radosti kojom će se vjernici radovati na Sudnjem danu kada budu pred svojim Gospodarom, Njegovom milošću i oprostom oslobođeni svoga tereta. Zahvalni smo Allahu dž.š. na ovoj prilici. Sretni smo što možemo osjetiti u jednom trenutku ovoliko radosti kod ljudi, i starih i mladih, i vjernika i vjernica. I upravo zato smo tu, da i nama ovi dani budu još ljepši i da hadžijama poželimo hair i sreću u ovom mubarek danu“ kazao je između ostalog muftija Fazlović, te je zamolio hadžije da na mubarek mjestima čine mnogo dova za našu domovinu.

Ispraćaju su prisustvovali pomoćnik muftije tuzlanskog Muamer Zukić, sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić, kao i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, imam džamije hafiz Ahmed-ef. Rahmanović, imami i porodice hadžija.

Prije ispraćaja proučena je ikrar dova, a zatim su se hadžije uputile do džamije Kralj Fahd u Sarajevu, odakle će dalje do Međunarodnog aerodroma Sarajevo, zatim avionima putuju za Medinu (Kraljevina Saudijska Arabija).

Vodiči našim hadžijama su Halil-ef. Mehanović, hafiz Midhat-ef. Beganović, Faruk-ef. Alić, Emir-ef. Brašnjić, Sead-ef. Husić i Jusuf-ef. Mehuljić, kao i šerijatski konsultant Merzija Kasumović.

Muftijstvo tuzlansko/ aktuelno.ba

R.T

Komentari

Komentara

Posted In: