Iskoristite ovu namirnicu za ljepotu svoje kože!

Spread the love
Rental Travel

Kuhinja je postala novo mjesto izvora sredstava za ljepotu i kozmetičke proizvode. Puno je proizvoda koje možemo koristiti za ten i ljepotu, a mnogi od njih nalaze se upravo i u kuhinji. Jedan od tih je i jabučni ocat koji datira iz doba Rimljana, a svojim djelovanjem utječe na cirkulaciju i male kapilare. Ima antiseptička svojstva koja sprječavaju nastanak bakterija i virusa na koži. Koristi se i kao sredstvo za čišćenje. U ovom tekstu donosimo vam sve dobrobiti jabučnog octa u kozmetici.

Reha Centar
 Tonik

Korištenje jabučnog octa kao tonika temeljito će očistiti kožu i smanjiti upalu. Posebno se preporučuje ako imate psorijazu ili akne. Jednostavno stavite par kapi jabučnog octa na blazinicu i prođite po cijelom licu.

Maska za lice

Kombinirajte jednaki dio jabučnog octa i ljekovite gline (ako vam to nije dostupno, stavite sodu bikarbonu). To će vam očistiti lice i detoksicirati kožu. Masku možete ostaviti na koži najmanje 10 minuta prije nego isperete vodom.

Dezodorans

Ovo se može činiti kao čudna preporuka, međutim, itekako je djelotvorna. Nakon nanošenja pustite da se osuši – miris će se neutralizirati.

Gljivice i slično

Ako imate problema s gljivicama na koži, jabučni ocat je dobro rješenje. Jednostavno nanesite ocat na zahvaćena područja najmanje dva puta dnevno. Možda će malo peckati, ali će ukloniti i najjače slučajeve gljivica. Ako koristite ovaj recept za djecu, razrijedite ocat s vodom prije primjene.

Opekline od sunca

Previše sunca, čak i uz kreme za sunčanje, može izazvati opekline na koži. Ovu situaciju možete riješiti tako da razrijedite jabučni ocat s vodom i namažete na zahvaćena područja. Također, možete napuniti kadu mlačnom (hladnom) vodom i staviti unutra šalicu octa.

Za tijelo

Napunite kadu vodom i stavite u nju dvije šalice jabučnog octa. Ležite u toj vodi nekoliko minuta – tijelo će biti očišćeno od toksina, koža zategnuta i hidratizirana.


Evo još nekih dobrobiti jabučnog octa:

    liječi perut
    snizuje krvni tlak
    poboljšava probavu
    smanjuje žgaravicu
    bori se protiv infekcija poput Candide
    čisti i dezinficira kućanske površine
(zena.hr)

Komentari

Komentara