IPI akademija – najava gostovanja prof. Grega Adamsona

Spread the love
Menprom

Visoka škola “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla naredne sedmice će kao predavača ugostiti prof. Greg Adamsona,  predstavnika Svjetskog udruženja inžinjera elektrotehnike i elektronike IEEE-

Reha Centar

Tim povodom na IPI akademiji danas je održana press konferencija na kojoj su ugovorili dr. sc. Haris Hamidović, jedini član SSIT društva iz Bosne i Hercegovine i direktor IPI akademije Damir Bećirović.

U najavi dolaska uvaženog profesora iz Australije, učesnici današnje press konfrencije su pored toga da im je čast ugostiti uvaženog akademskog profesora, istakli da će njegovo predavanje biti vezano za aktivnosti predstavnika Svjetskog udruženja inžinjera elektrotehnike i elektronike IEEE, te etiku i profesionalizam u inžinjerstvu, što je u skladu sa preporukama krovnih organizacija za uključivanje ovih tema u studijske programe.

Dr. Greg Adamson počasni je vanredni profesor Tehničkog fakulteta Univerziteta u Melbourneu, Australija. Njegovi radovi usmjereni su na teme koje adresiraju prepreke u provedbi društveno korisnih tehnologija.

Predsjednik je Društva o socijalnim implikacijama tehnologije – vodećeg svjetskog profesionalnog udruženja za unapređenje tehnologije IEEE (Institut inženjera elektrotehnike i elektronike); predsjednik IEEE Ad Hoc komiteta o tehničkoj etici; predsjedavajući IEEE specijalne interesne grupe koja se bavi temama Blockchain-a; i predsjedavajući IEEE Internet Inicijativa pododbora za vanjske angažmane i doprinose.

Od 1999. godine bio je angažiran u financijskom sektoru – podršci e-poslovnoj infrastrukturi za vodećeg australskog zdravstvenog osiguravatelja; te na poslovima cyber sigurnosti i upravljanja operativnim rizikom najveće australske banke.

Trenutno je profesionalno angažiran kao konsultant specijaliziran za rizike povezane sa novim tehnologijama

Prof. dr. Adamson predavanje  na IPI akademiji će održati 11. novembra sa početkom u 12 sati, a tokom svog boravka u BiH, održat će I predavanje u Sarajevu.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara