Interes Vlade TK je zaštita radnika u GIKIL-u

Spread the love
Menprom

Ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović Tuzlanskog kantona i savjetnik premijera Miralem Nuhanović razgovarali su sa predstavnicima Sindikata Global Ispat koksne industrije Lukavac. Resorni ministar Mićanović zamolio je radnike da ne blokiraju saobraćajnice te obećao da će Vlada Tuzlanskog kantona podržati nastojanja Uprave GIKIL-a da održe stabilno poslovanje, bez obzira na postojeće sporove između dva osnivača (KHK i GSHL-a).

Reha Centar

Radnici ovog privrednog društva su tokom jutarnjih sati bili blokirali magistralni put tražeći rješavanje isplate plate za april kao i ubrzavanje sudskih procesa koji se vode na sudovima, a odnose se na vlasničku i upravljačku strukturu u ovoj kompaniji.

U cilju zaštite radničkih interesa Vlada TK će podržati upravu GIKIL-a u njihovim namjerama da brzo omoguće obrtna sredstva te u skladu sa dosadašnjom praksom, održe kontinuitet isplate plata do 25. u mjesecu. Kako isplata plate još uvijek ne kasni ministar Mićanović je radnike pozvao da svojim aktivnostima ne blokiraju rad drugih preduzeća.

Kada je u pitanju vođenje sudskog procesa izmedju osnivača KHK i GSHL-a ministar Mićanović je rekao da Vlada TK nema ingerenciju i ne može uticati na odluke sudske vlasti, a poštovat će  sve odluke koje sud donese.

aktuelno.ba – odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara