Interaktivno učenje: Ljetna škola hemije 2014

Rental Travel

 70 osnovaca završnih razreda na Ljetnoj školi hemije u Mješovitoj srednjoj hemijskoj školi Tuzla

Reha Centar

Svakodnevno, kroz reformisanje  obrazovnog sistema, se govori o neophodnosti interaktivnog i praktičnog učenja, učenja koje će kod djece i mladih graditi određene kompetencije, koje će omogućiti stručna i primjenjiva znanja.

hemija i djeca

Uposlenici i učenici Srednje hemijske škole su projektom „Ljetna škola hemije 2014“, pokazali da su itekako svjesni značaja ovakvog vida obrazovanja, pa su skladu s tim, već  tradicionalno, organizirali niz praktičnih i labaratorijskih vježbi i radionica za osnovce i njihove nastavnike.  Učenici i nastavnici , koji su se odazvali na ovaj poziv ( 14 nastavnika i  preko 70 učenika), je imalo priliku izrađivati eterična ulja, kreme i preparate na billjnoj bazi, pratiti i učestvovati u provođenju eksperimentalnih vježbi  koje su za njih pripremili profesori i učenici Hemijske škole.

hemija i djeca

Osim ovog vida prezentacije i radionica, za nastavnike koji su se prijavili za učešće organizirana su i stručna predavanja, te kratki kulturno-umjetnički program.  Svi učesnici su dobili priznanja i zahvalnice za učešće i po okončanju radionica pokazali oduševljenje prikazanim i naučenim.

hemija i djeca

Srednja hemijska škola obrazuje mikrobiologe, farmaceute, webdizajnere, hemijske tehničare, i u odnosu na potrebe tržišta nudi najatraktivnija zanimanja. Posjeduje solidno opremljene laboratorije, omogućava sticanje praktičnih znanja kroz rad brojnih sekcija, ali i organiziranjem strčnih eksurzija i predavanja. Pored obaveznih sadržaja organizuje i rad raznih sekcija: farmaceutsko-kozmetičke, ekološke, informatičke, dramsko-lutkarske, literarnre, novinarske…Zahvaljujući ovako bogatim sadržajima, učenici nakon završetka srednje hemijske škole imaju i stručno znanje, ali i odlične preduvjete za studiranje, upis na fakultete bilo društvenog, bilo prirodnog smijera.

     Novinarska sekcija Srednje hemijske škole – aktuelno.ba

Komentari

Komentara