Humanost na djelu: Sedmica tolerancije u Tuzli

Rental Travel

Richmond Park Međunarodna škola Tuzla je i ove godine počela sa realizacijom ideje pod nazivom SEDMICA TOLERANCIJE koja traje od 9. 11. do 13. 11. 2020. godine. Ideja je da se u saradnji sa pedagozima osnovnih škola sa područja Grada Tuzle nađe 13 porodica iz 13 škola koje žive u teškim uslovima kako bi im se olakšalo u vidu materijalne pomoći (hrana, odjeća, ogrev  i obuća).

Rental Travel

Škole su odabrale po jednu porodicu i dostavile broj članova, imena, veličine odjeće i obuće svakog člana, jer je cilj da se pomogne cijeloj porodici, a ne samo učeniku koji pohađa određenu školu.

Razrednici u Richmond Park Međunarodnoj školi su informacije o porodicama podijelili po razredima. Svaki razred je zadužen za jednu porodicu. Ideja je da se ne prikuplja novac od kojeg bi škola kupila namirnice nego da učenici zajedno sa svojim roditeljima odu u markete i prema informacijama koje su dobili kupe šta mogu i žele za porodicu za koju su zaduženi. Cilj je da učenici u potpunosti osjete da pomažu nekome.

U periodu od 9. 11. do 13. 11. 2020. godine u školu će se primati namirnice. Odjeća i obuća koju učenici i roditelji donose sortirat će se prema razredima i porodicama. Zadnji dan ove akcije u petak 13. 11. 2020. planirano je da razrednici zajedno sa predstavnikom učenika i roditelja obiđu porodice i uruče pripremljene pakete pomoći.

Ideja je prošla i kroz Vijeće učenika i Vijeće roditelja koji su je srdačno prihvatili i odmah otpočeli sa aktivnostima i planom realizacije. Škola je pripremila postere koje je postavila na svakom uglu škole te je iste promovisala putem Facebook stranice. Svi roditelji su dobili pismo sa detaljnim obajšnjenjem akcije. 

Nadamo se da će ova akcija, osim pomoći navedenim porodicama, potaknuti i druge na slične aktivnosti širenja humanosti i empatije prema drugima, kako bi im uljepšali dan, sedmicu, mjesec, život…, poručuju iz Richmond Park Međunarodne škole Tuzla.

Podsjećamo da Richmond Park Međunarodna škola Tuzla navedenu akciju ”Sedmica tolerancije” u mjesecu novembru uspješno realizuje posljednjih nekoliko godina, te da je na ovaj način pomogla na desetine porodica i učenika drugih škola na podrčju Grada Tuzle. Plan je da se na isti način nastavi, kako ove, tako i narednih godina.

aktuelno.ba

 

 

Komentari

Komentara