Holandija ili Čile igraju sa Zmajevima pred Argentinu?!

Rental Travel

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog ljeta igrat će Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a učešće na smotri najboljih planetarnih reprezentacija donijelo je mnogo privilegija zmajevima. Tako su izabranici selektora Safeta Sušića postali zanimljiv rival i najjačim svjetskim timovima uoči starta Mundijala, piše Oslobođenje.ba.

Reha Centar

I sam Pape najavio je da želi kvalitetnu provjeru pred otvaranje SP-a i meč sa Argentinom, a čini se da će biti na slatkim mukama kada je u pitanju odabir rivala. Naime, administracija N/FSBiH radi odličan posao kako bi Zmajevi imali odlične uslove za pripreme čiji će definitivni plan biti usaglašen u petak na sjednici Izvršnog odbora kojoj će prisustvovati u selektor.

Upravo, od samog plana priprema zavisit će i to protiv koje reprezentacije će zmajevi igrati prijateljske mečeve krajem maja, odnosno početkom juna. A ponuda ne manjka. Naprotiv, interes za prijateljske utakmice je ogroman, a utakmicu zmajevima žele i dvije reprezentacije protiv BiH nikada nije igrala.

Riječ je o Čileu i Holandiji, a po svemu sudeći jedan od ova dva tima bit će rival Sušićevim izabranicima uoči otvaranja Mundijala sa gaučosima. Utakmica sa Čileom igrala bi se krajem maja u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će ova južnoamerička država obaviti pripreme za nastup u Brazilu. U tom slučaju i Zmajevi bi završni dio priprema za SP obavili u SAD, odakle bi i otputovali u Sao Paulo, odnosno našu bazu koja je udaljena stotinjak kilometara od višemilionske brazilske metropole.

S druge strane, saznajemo da bi se utakmica protiv Holandije igrala Švajcarskoj i to pod uslovom da zmajevi pripreme za Mundijal budu obavljali u Evropi, što je također jedna od opcija o kojoj će se raspravljati na Izvršnom odboru. Selektor Sušić najavio je da će svoje izabranike okupiti 15. maja u Sarajevu.

Što se tiče FIFA termina za 5. mart još nije definisano protiv koga će igrati naš državni tim. Ni tu ponuda ne manjka, a među ostalim interes su iskazale reprezentacije Kine, SAD-a, ali i Portugala, koji nas je dva puta eliminisao u baražu (za SP 2010. i EURO 2012.).

(Oslobođenje.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av/aktuelno)

Komentari

Komentara