Hamdija Lipovača pušten iz pritvora

Rental Travel

Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača i Alen Gluhalić jutros su iz Kazneno-popravnog zavoda Luke u Bihaću provedeni u Kantonalni sud gdje je se održano saslušanje u vezi s produženjem pritvora.

Reha Centar

To je odluka Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Bihaću, prenosi Fena.

“Tužilaštvo ima pravo u roku tri dana da uloži žalbu na ovakvu odluku suda, ali mi očekujemo da će i ta žalba biti odbijena od Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), s obzirom na to da smatramo, kao i ranije što smo smatrali, da ne postoje stvarni uslovi da se taj pritvor produži”, istakao je branilac Salih Hodžić.

Na pitanje šta stoji u obrazloženju suda, kazao je da je ono vrlo opširno, na 15 stranica, te da nije još uvijek stigao sve pročitati.

“Rasprava povodom prijedloga je trajala dugo, dva i po sata, i ja sam zadovoljan ovakvom odlukom suda”, dodao je Hodžić.

Lipovača i Gluhalić trebali bi uskoro biti pušteni na slobodu, a Hodžić je izrazio nadu da će sa slobode i njegov branjenik Lipovača moći bolje da organizuje svoju odbranu i aktivno učestvuje u njenom pripremanju.

Lipovača i Gluhalić su uhapšeni 17. decembra, a osumnjičeni su zbog malverzacija tokom rekonstrukcije Sportsko-rekreacionog centra Stens. Lipovača je tada obavljao funkciju načelnika Općine Bihać, a Gluhalić je bio vlasnik građevinske kompanije Agra iz Bihaća.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara

Posted In: