Hajra Ćatić:Naša borba za istinu i pravdu će trajati sve dok ne nađemo našeg posljednjeg poginulog člana porodice

Spread the love
Rental Travel

Članice Udruženja “Žene Srebrenice“ i danas su u Tuzli, kao i svakog 11. u mjesecu, mirnom protestnom šetnjom podsjetile javnost na stravične zločine i genocid nad Bošnjacima, koji se dogodio u Srebrenici u julu 1995. godine.
Okupljanje učesnika mirne protestne šetnje počelo je u 12 sati na Pingi, odakle je kolona krenula do Trga žrtava genocida Srebrenice u Tuzli.

Reha Centar

ŽENE SREBRENICEPredsjednica Udruženja “Žene Srebrenice” Hajra Ćatić još jednom je izrazila nazadovoljstvo procesom identifikacije i ekshumacije žrtava.

ŽENE SREBRENICE Naša borba za istinu i pravdu će trajati sve dok ne nađemo našeg posljednjeg poginulog člana porodice i dok ne uhapse sve koji su odgovorni za genocid u Srebrenici – izjavila je Ćatić za Fenu, podsjetivši da je već 22. godina otkako porodice tragaju za svojim najmilijima.

ŽENE SREBRENICEĆatić navodi da se na društvenim mrežama pojavila informacija u mogućoj masovnoj grobnici u Bajinoj Bašti, što je porodicama ulilo nadu da će pronaći nekoga od svojih članova, međutim, kako kaže, izgleda da je riječ samo o provokaciji.

ŽENE SREBRENICE

????????????????????????????????????

ŽENE SREBRENICE

ŽENE SREBRENICE

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

???????????????????????????????????? Nastavit ćemo vršiti pritisak da se dođe do informacija o masovnim grobnicama – poručuje ona.Izrazila je također i nezadovoljstvo radom Tužilaštva BiH i glavnog tužioca, tvrdeći da ta institucija “mjesecima drži u laticama zahtjeve Instituta za nestale i porodica da se provjere lokacije za masovne grobnice”.
Potcrtala je da se traga za još 1.500 nestalih s područja općine Srebrenica.

FENA -foto aktuelno.ba

Komentari

Komentara