Grupa građana “Otpor” poziva na građansku neposlušnost

Rental Travel

Poštovani  sugrađani,  u momentima kada  je stanje u Tuzlanskom kantonu i šire katastrofalno, a kolone obespravljenih marširaju prema granici sa željom   izlaska iz   zemlje, birokratija podiže cijene električne enrgije, sa ciljem punjenja budžeta i daljeg siromašenja građana Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

Moćnici iz Elektroprivrede   čine sve da građani Bosnu i Hercegovinu sve manje doživljavaju kao svoju državu. Potraživanja rudara,nebriga za njihovo zdravstveno osiguranje nemože i nesmije biti zadatak i briga samo  građana Bosne i Hercegovine. Sindikati..šute ,javnost navikla na svakakve blamaže šuti, politika se bavi sobom a mi građani moramo progovoriti zbog samih sebe, te pozvati  sve građane  na otpor. Ova  bahatost i nebriga  vrijeđa dostojanstvo običnog čovjeka.

Gospodo i ovakva primanja u Elektroprivredi  su enormno velika u odnosu na većinu proizvodnih preduzeća u BiH. Penzioneri, nezaposleni i ostale socijalne kategorije su posebna priča a svi  dolaze na udar ovih poskupljenja električne energije.Nemojmo zaboraviti da sigurno slijedi  lančano poskupljenje cijena usluga i roba srazmjerno rastućim troškovima koje ste vi gospodo izazvali..

„Za početak“ ova grupa okupljenih građana poziva sve građane na totalni bojkot i građansku neposlušnost plaćanja računa za električnu energiju.Tražimo da  Elektroprivreda BiH pod hitno povuče odluku, prizna grešku i izvine se korisnicima usluga…

Inertnost svih koji brinu o socijalnom statusu  građana opravdava ovaj radikalni poziv. Pratićemo razvoj događaja, slati saopštenja , alarmirati javnost po bilo kojem pitanju od značaja za život običnog  građanina.

24.12.2014.godina

Grupa  građana „Otpor“

aktuelno.ba

.

Komentari

Komentara