Gradsko vijeće Tuzla najaktivnija institucija vlasti u BiH

Menprom

Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla usvojen je, između ostalog, i Program rada Vijeća za 2016. godinu, a predsjednik Kluba BOSS-a Mirnes Ajanović je tokom rasprave podsjetio da je u prošloj godini Vijeće realizovalo 584 materijala, a u prethodnoj 622 materijala, što dokazuje da je Gradsko vijeće Tuzla najaktivnija institucija vlasti u BiH.

Reha Centar

Na sjednici Vijeća prezentirana je i informacija o realizaciji priprema javne proslave i dočeka Nove godine na Trgu slobode, a shodno usvojenoj inicijativi predlagača Mirnesa Ajanovića sa prethodne sjednice Vijeća, te će pored objekta klizališta biti postavljena i bina kako bi se obezbijedila adekvatna muzika, a kompletno šetalište Korzo će se koristiti za druženje građana.

Građani su pozdravili odluku Gradskog vijeća o javnoj proslavi Nove godine na otvorenom u Tuzli, a posebno jer je obezbjeđeno druženje građana uz besplatne tople napitke i prigodne prehrambene proizvode, što će prerasti u tradicionalno obilježavanje novogodišnje noći na Trgu slobode, uključujući i sve vjerske praznike, kao i druge prigodne manifestacije.

Press BOSS-a

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara