Gradsko vijeće Grada Tuzle osuđuje svaki vid raspirivanja mržnje, netolerancije i svaki teroristički akt, ma od koga dolazio

Rental Travel

Gradsko vijeće Grada Tuzle osuđuje svaki vid raspirivanja mržnje, netolerancije i svaki teroristički akt, ma od koga dolazio. Stravičan zločin i ubistvo novinara u Parizu, imali su za posljedicu uznemirenje javnosti i građana u Evropi i Svijetu, zbog počinjenog zločina neprimjerenog civiliziranom svijetu, ali i pojavu ksenofobije, mržnje i netolerancije, koja je prisutna u znatnom obimu i koja mora i treba biti zaustavljena. S druge strane po ocjeni Gradskog vijeća Grada Tuzle, nedopustivi su i za svaku osudu zločini nad muslimanima i džamijama, te napadi na vjernike i vjerske zajednice svih konfesija u Evropi i Svijetu.

Reha Centar

S ciljem sprečavanja eskalacije mržnje, netolerancije, terorizma i ksenofobije Generalna skupština OUN, EU i Vijeće Evrope treba i mora hitno djelovati i u tom smislu zakazati vanredna zasjedanja.

Traži se od Predsjedništva BiH, Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ambasadora BiH pri UN-u, kao i od Visokog predstavnika BiH, da pokrenu procedure i zatraže od OUN, EU i Vijeća Evrope zakazivanje vanrednih zasjedanja, jer to nalaže trenutna sigurnosna situacija uzrokovana eskalacijom terora i netolerancije u Evropi i Svijetu

Gradsko vijeće smatra neophodnim usvajanje i rezolucije, kojom bi se spriječio i sankcionisalo izjednačavanje bilo koje religije sa terorizmom, jer je nedopustivo stradanje nedužnih građana zbog ekstremnih lica ili organizacija.

GRADSKO VIJEĆE

GRADA TUZLE

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara