Gradski odbor SDA Tuzla predstavio Izbornu platformu i kandidate za Gradsko vijeće

Menprom

Snažna SDA, bolja Tuzla. Poručili su ovo kandidati za Gradsko vijeće Tuzle, njih trideset i petero, tokom zvaničnog početka predizborne kampanje. Predsjednik GO i ujedno predsjednik Izbornog štaba, Salko Zildžić, naglasio je da SDA pred birače izlazi sa konkretnim projektima i Paltformom ”Plan za bolju Tuzlu”.

Reha Centar

”Za reprezente našeg programa odabrali smo nove, neukaljane ljude iz različitih mjesnih zajednica, različitih profesija, novih lica na usluzi našim sugrađanima. Željeli smo pokazati širinu u delegiranju, a zadržati ozbiljnost i pouzdanost u suštini potrebnoj za ozbiljno političko djelovanje”, naveo je uz ostalo Zildžić.

Na listi su dva doktora nauka, jedanaest magistara, trideset visokoobrazovanih i pet kandidata sa srednjom stručnom spremom. Više od 30 % su mladi, 40 % su žene i samo dva vijećnika SDA iz prethodnog mandata.

„Pozivam mlade da obavezno iskoriste svoje biračko pravo. Glasom za SDA podržat ćete viziju Tuzle kao prosperitetnog grada koji daje priliku svima, a prije svih mladim ljudima, da tu formiraju porodicu, ostvare karijeru i nikad ne pomisle da iz nje odu”, kazao je uz ostalo Kenan Osmančević, kandidat za Vijeće i predstavnik Asocijacije mladih SDA Tuzla.

Kandidatkinja i predsjednica organizacije Žene SDA Tuzla, Jasna Hadžiselimović, pozvala je žene da iskoriste svoje aktivno biračko pravo i da biraju žene.

”Žena je posvećena, fokusirana. Žena može raditi nekoliko stvari istovremeno. Žena svaki problem riješi. Ima ideje, ima cilj i ima načine kako da do njega dođe”, navela je Hadžiselimović.

O pet strateških ciljeva Izborne platforme govorio je nosilac liste, prof. dr. Zijah Rifatbegović.

”Mi ćemo osigurati povoljno poslovno okruženje za lokalni ekonomski razvoj, stvoriti uslove za moderan evropski grad i efikasnije rješavati probleme zagađenja okoline. Isto tako, namjeravamo postići kvalitet u radu Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, a što za rezultat treba imati bolji život građana u lokalnoj zajednici. Među našim strateškim ciljevima su: osiguravanje uvjeta za bezbjednost građana i njihove imovine, koliko i osiguravanje ravnomjernog razvoja svih mjesnih zajedncia, te povećanje učešća građana u javnim poslovima”, naveo je prof. dr. Rifatbegović.

Kroz učešće naših vijećnika u narednom mandatu nastojati ćemo da Tuzla bude još bolji grad. Mi ovaj grad volimo i želimo da participiramo u vlasti i ponudimo najbolja rješenja. SDA niije stranka koja bi poremetila neke stvari u Tuzli, već naprotiv. To dokazujemo našom listom kandidata koje smo predstavili danas. Apsolutno smo spremni za teške zadatke kako bismo postigli da ovaj grad bude opet ono što je nekada bio – administrativni, sportski, kulturni, sportski i obrazovni centar – kazao je član Izbornog štaba GO SDA Tuzla prof.dr. Izudin Kapetanović.

Zvaničan početak kampanje GO SDA podudario se sa datumom smrti osnivača, prvog predsjednika SDA i prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića. Uz podsjećanje na Izetbegovićev životni put, prisutni su proučili Fatihu za rahmetli predsjednika, kao i za Sulejmana Tihića, te za dugogodišnjeg predsjednika SDA Tuzla Salku Bukvarevića i sve šehide.

www.sdatuzla.ba PR TEAM

 

 

Komentari

Komentara