Gradonačelnik Tuzle se sastao sa direktorom Agencije za državnu službu FBiH

Menprom

Gradonačelnik Jasmin Imamović, sa saradnicima, susreo se u četvrtak, 24.10.2019. godine u prostorijama Gradske uprave Tuzle, sa direktorom Agencije za državnu službu, Refikom Begićem i njegovim saradnicama, Samrom Ljuca i Fazilom Sivro.

Reha Centar

Tema sastanka bilo je unapređenje saradnje u oblasti primjene politika upravljanja ljudskim potencijalima, uključujući razvoj državne službe i stručno usavršavanje. Na sastanku je dogovoreno i aktivno učešće Grada Tuzle i gradonačelnika Imamovića na Godišnjoj konferenciji Sistema obuke za jedinice lokalne samouprave koju osmi put organizira Agencija za državnu službu FBiH u novembru 2019. godini. Grad Tuzla će na Godišnjoj konferenciji predstaviti aktivnosti i rezultate u oblasti razvoja ljudskih resursa, koji su od strane Agencije za državnu službu FBiH prepoznati kao uspješan model koji bi trebalo predstaviti drugim jedinicama lokalne samouprave.

Predstavnici Agencije za državnu službu FBiH i gradske uprave Grada Tuzle razmijenili su ovom prilikom i informacije koje se odnose na aktivnosti koje se vode u vezi sa vođenjem registra državnih službenika, upravljanje kvalitetom u javnoj upravi, kao i planiranjem stručnog usavršavanja uposlenika.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara