Gradonačelnik Tuzle sastao se sa novim šefom Ureda Misije OSCE-a u Tuzli

Spread the love
Menprom

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović sa saradnicima, sastao se danas sa delegacijom Ureda OSCE-a u Tuzli, na čelu sa šefom Ureda Misije OSCE-a u Tuzli Karlom Jorssenom, u okviru njegove nastupne posjete. Na sastanku je dogovorena podrška Grada Tuzla radu Koalicije za borbu protiv govora mržnje i zločina iz mržnje čiji je cilj promocija tolerancije.

Reha Centar

Ovom prilikom gradonačelnik Imamović je prisutne goste upoznao sa projektima, koji su do sada realizovani u okviru Strategije razvoja Tuzle, čime je unaprijeđena kompletna infrastruktura i ubrzan urbanistički razvoj grada. Također, gradonačelnik je govorio o ciljevima sanacije i razvoja komunalne infrastrukture, turističkim potencijalima, važnosti izgradnje Bloka 7, te projektima energetske efikasnosti i smanjenja aerozagađenja u gradu Tuzla.

Šef Ureda Misije OSCE-a u Tuzli gospodin Karl Jorssen pohvalio je projekte, koji su na inicijativu gradonačelnika i njegovih saradnika, do sada realizovani u Tuzli, što je na osnovu provedenih istraživanja građanima Tuzle omogućilo bolju kvalitetu života. Posebno je čestitao na nagradi UN Svjetske turističke organizacije za inovacije u javnim politikama i upravljanju za projekat ‘Valorizacija prirodnog nasljeđa – Panonska slana jazera u Tuzli’.

Predstavnici Ureda Misije OSCE-a u Tuzli uputili su riječi zahvalnosti gradskoj administraciji za podršku u okviru projekta izrade Vodiča za vijećnike, kao i Programa podrške implementaciji Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja.

Gradonačelnik  Tuzle Jasmin Imamović i šef Ureda Misije OSCE-a u Tuzli, gospodin Karl Jorssen, su konstatovali da današnji sastanak predstavlja početak procesa, koji će se ogledati u kontinuiranim sastancima i unapređenju dosadašnje saradnje.

Press Grad Tuzla – aktuelno.ba

Komentari

Komentara