Gradonačelnik Tuzle sa volonterima akcije “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan”

Menprom

U Tuzli je danas započela šesta akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada pod nazivom “Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan”. Centralno okupljanje svih volontera, kojima se i ovog puta pridružio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, održano je na platou kod spomenika Ismeta Mujezinovića i Meše Selimovića.

Rental Travel

„Želim pozdraviti sve volontere i zahvaliti se svima koji su se odazvali. Mi danas očekujemo oko 800 učesnika. Čisteći Grad Tuzlu, čistimo Planetu Zemlju i podižemo kolektivnu ekološku svijest građana. Ovu manifestaciju, posvećenu ekologiji i kvalitetu života, u znak zahvalnosti svima vama, a u ime svih građana Tuzle, šesti puta za redom proglašavam otvorenom“, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Lokacije koje će biti obuhvaćene ovogodišnjom akcijom čišćenja su izletište Ilinčica, park Slana Banja, naselje Slavinovići, lokacija u podnožju Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla, mjesna zajednica Breške, mjesna zajednica Par Selo te naselje Tušanj, dvorište Osnovne škole. Projekat „Let’s Do It“ u Bosni i Hercegovini počeo je 2012. godine, i do sada je u akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 172.445 volontera, koji su svojim radom očistili oko 13.000 tona otpada i zasadili 410.211 sadnica raznih vrsta drveća.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara