Gradonačelnik Tuzle i Ambasador BiH u Rumuniji o mogućnostima unapređenja poslovanja na rumunskom tržištu

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i Ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji, dr. Mile Vasić, razgovarali su, u petak, 15.04. sa privrednicima, sa područja Tuzle, o mogućnostima unapređenja poslovanja na rumunskom tržištu, te ih pozvali da se detaljnije upoznaju sa stanjem tržišta u Rumuniji.

Reha Centar

Prema riječima, Ambasadora Vasića, u Rumuniji ima potencijala za firme iz Bosne i Hercegovine, a ambasada BiH u toj zemlji, kao i Vanjsko-trgovinska komora Bosne i Hercegovine, uložit će dodatne napore kako bi bh. kompanije predstavila rumunskom tržištu.

RUMUNSKO TRŽIŠTE

„Predstavljanje bh. kompanija u Rumuniji će se vršiti na tri načina. Preko online baze podataka, na sajmovima u domaćim organizacijama, te preko Sajma bh. privrede, u Bukureštu, koji bi se prvi put trebao organizovati krajem ove ili početkom iduće godine“ – istakao je Ambasador Vasić.

Gradonačelnik Imamović, zahvalio se Ambasadoru na korisnim informacijama, koje će poslužiti za bolju pripremu predstavljanja naših kompanija na rumunskom tržištu, te uputio poziv svim privrednicima da se priključe inicijativi.

„Ovde smo se okupili jer smatramo da je ovo dobra prilika koju treba maksimalno iskoristiti, i pozivam zainteresirane privrednike da se, u ovaj projekat, uključe u što većem broju. O mogućnostima učešća, svi zainteresirani mogu da se informišu putem zvanične web stranice Ambasade, što će olakšati dostupnost informacija. Nadam se da će rezultat današnjeg sastanka biti konkretni kontakti, ostvareni između privrednika Tuzle i Rumunije“ – naveo je gradonačelnik Imamović.

Pomenute aktivnosti trebale bi podržati i institucije Bosne i Hercegovine, kako bi se samim privrednicima olakšao pristup na rumunsko tržište, a prije svega promocija i prezentacija bosanskohercegovačkih proizvoda i usluga.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara