Gradonačelnik Lugavić otvorio Međunarodni rukometni turnir “Rukomet na zrnu soli”

Spread the love
Menprom

Reha Centar

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, danas je svečano otvorio sedmi Međunarodni rukometni turnir “Rukomet na zrnu soli” koji se održava danas i sutra u SKPC Mejdan. Otvarajući turnir, gradonačelnik Lugavić je istakao: ” Želim čestitati veteranima rukometnog kluba Sloboda što su već sedmi put  organizovali turnir “Rukomet na zrnu soli”. Ova manifestacija, koju smo podržali, još je jedan dokaz da je Tuzla opredijeljena da podržava sport, mlade, a i starije. Naš cilj je da svima omogućimo ugodniji i ljepši život i da na ovakav način promovišemo sve divne benefite i karakteristike našeg grada i naše prelijepe Tuzle. Ovo je moguće samo u Tuzli i ovo još jednom dokazuje da je Tuzla grad zajedničkog života, grad ljubavi, bogatstva, različitosti, grad koji vole svi koji dođu u naš grad i koji poštuje sve naše drage goste.”

“Svjesni smo koliko je teška organizacija bilo kojeg turnira, pogotovo jednog velikog međunarodnog, gdje smo svjedoci dolaska gostiju iz čitave regije koji uživaju ovdje. Kroz razgovore s njima, saznali smo da su bili na Panonici, kupali se, uživali u našem gradu i vidjeli sve ljepote Tuzle. Mnogi su odlučili da se vrate za deset ili petnaest dana kako bi nastavili s uživanjem,” dodao je gradonačelnik Lugavić.

Organizatori turnira su istaknuli da ovogodišnji turnir okuplja 24 ekipe, 12 muških i 12 ženskih, iz zemalja regiona. Oko 300 gostiju prisustvuje događaju, a organizatori su preduzeli sve potrebne korake kako bi osigurali besprijekornu organizaciju. Također, naglasili su da će Tuzla ponovo pokazati kako je grad dobrih ljudi i još boljih domaćina. U sklopu turnira, gosti će imati priliku obići i turističke destinacije u Tuzli.

 

Turnir je počeo danas, a utakmice za polufinale i finale igrat će se sutra u poslijepodnevnim satima.

aktuelno.ba/Grad Tuzla

Komentari

Komentara