Gradonačelnik Imamović pustio u rad novi pogon u Pivari Tuzla

Rental Travel

Svečanim činom puštanja u pogon, novih kompresora, iz posljednje generacije njemačke tehnologije, koji se primjenjuju u pivarskoj industriji, ozvaničena je još jedna investicija Pivare Tuzla u 2015. godini. Kompanija koja isključivo radi po njemačkoj tehnologiji, ostala je dosljedna svojoj tradiciji i kvaliteti proizvoda, koji se i dan danas proizvode po tradicionalnoj češkoj recepturi, kao mali broj ovakvih pivara u svijetu.

Reha Centar

Čast da na današnjoj ceremoniji presječe vrpcu, i time u rad pusti novi pogon, imao je i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, koji je pozvao građane Bosne i Hercegovine, da kupuju domaće proizvode, te na taj način podrže domaću ekonomiju i bolju budućnost Bosne i Hercegovine:

POGON PIVARE TUZLA

„Nakon što je Pivara Tuzla u toku prošle godine imala preko 2 miliona KM investicija, nastavila je trend ulaganja i u 2015.  godini, sa zbirom od 2.2 miliona KM. Time je ova kompanija dostigla nivo međunarodne konkurencije, čime se, osim rada tj mogućnostima novog zapošljavanja, ostvaruje još jedan cilj ekonomske razmjene, a to je izvoz. Poznato je da tuzlanska pivara izvozi široku paletu svojih proizvoda, ne samo pivo nego i druge proizvode. U ovim trenutcima je važno da ispoljimo ekonomski patriotizam, da podržimo domaće proizvođače, jer ako tako budemo radili, dajemo priliku tuzlanskoj pivari ali i svim drugim fabrikama u BiH, da zaposle više ljudi. Ovo je jako lijepa vijest u funkciji ekonomskog razvoja u BiH, a mene posebno raduje što dolazi iz Tuzle“.

U posljednjih sedam godina Pivara Tuzla je u svoje proizvodne pogone, objekte infrastrukture, voznog parka i laboratorije uložila ukupno 31 milion KM. Kroz pomenute investicije Pivara Tuzla izrasla je u modernu i respektabilnu kompaniju, prepoznatljivu po vrhunskom kvalitetu piva, a potvrda toga su razna priznanja i nagrade, kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu, čime se svrstava u sami vrh pivarstva, među TOP 10 u svijetu. Za 2016. godinu očekuju nastavak realizacije investicija u ukupnom iznosu od 2,5 miliona KM.

 

Komentari

Komentara