Gradonačelnik Goražda u posjeti gradonačelniku Tuzle

Rental Travel

Gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović, sa saradnicima, održao je radni sastanak sa gradonačelnikom Goražda, Ernestom Imamovićem i njegovim saradnicima.

Reha Centar

Ovo je prva zvanična  posjeta gradonačelnika Goražda Gradu Tuzli, a povod sastanka bio je razgovor o unapređenju odnosa između ova dva grada i razmjeni dobrih praksi.

Gradonačelnik Jasmin Imamović izjavio je ovom prilikom da Grad Tuzla želi uspostaviti odnos prijateljstva i bliske saradnje sa Gradom Goraždem, dodavši da je Goražde „grad heroj“. „Ernest Imamović je sanjar, čovjek kojem ja vjerujem da može napraviti mnogo dobroga za Goražde. Mi treba da razmjenimo naše dobre prakse. Razmijenili smo mišljenja o strategiji razvoja Tuzle i Goražda. Želimo obezbijediti sinergiju. Ja želim da pomognemo Goraždu, a Ernest da pomogne Tuzli. Cilj nam je sinergija koja će biti na dobrobit građana ova dva grada˝, izjavio je gradonačelnik Tuzle Imamović.

Gradonačelnik Ernest Imamović je rekao da je Grad Tuzla  sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem pokazao kako se sa vlastitim snagama i sa ljudima koji žive u Tuzli može napraviti razvoj, a posebno je pohvalio projekat slanih jezera u Tuzli. ˝Kada su mi dali prijedlog da idemo u neke  druge općine, ja sam rekao da želim prvo od Tuzle krenuti. Ono što je Tuzla uradila za svoj grad i mi želimo našim građanima ponuditi takve projekte, kako bi građani ostali da žive u našem Goraždu. Ne znam koliko Tuzlaci vide šta je sve urađeno u Tuzli, možda mi sa strane bolje vidimo neke stvari, koje bi smo i mi željeli imati˝.

Gradonačelnik Jasmin  Imamović upoznao je delegaciju grada Goražda sa aktuelnim  projektima koje realiziraju službe Grada Tuzle. S tim u vezi, gradonačelnik Goražda je rekao da će u uzvratnoj posjeti predstaviti gradonačelniku Tuzle i njegovim saradnicima  potencijale za razvoj Goražda, kao što je namjensa industrija, po čemu je ovaj grad poznat i izvan Bosne i Hercegovine, kao i sve što je dobro u gradu Goraždu, a što za grad Tuzlu može biti korisno. Dodao je također da je Tuzla  prepoznatljiva po start up projektima, te da ono što su Grad Tuzla i gradonačelnik uradili za svoj grad, on kao  gradonačelnik Goražda, želi uraditi za svoje građane i ponuditi im takve projekte zbog kojih  će stanovništvo i mlađa populacija ostati  da žive u Goraždu. Na kraju, gradonačelnik Ernest Imamović je podsjetio da se grad Goražde nalazi u blizini  granice sa Srbijom i Crnom Gorom i da te granice koje su nekada prouzrokovale ratove danas trebaju biti granice mira i jakog ekonomskog razvoja, pri čemu Goražde kao regionalni centar želi biti primjer razvoja i pružiti ruku svima, bez obzira na razlike.

Nakon razgovora u gradskoj upravi, za goste iz Goražda je upriličen kratak obilazak Tuzle.

aktuelno.ba / Grad Tuzla

Komentari

Komentara