Gradnja kuća za 23 povratničke i porodice u stanju potrebe u Bratuncu i Milićima

Spread the love
Rental Travel

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je s načelnicima općina Bratunac i Milići, kao i s dvadeset tri povratničke porodice i porodice u stanju potrebe iz tih općina,  potpisao ugovore o izgradnji ili rekonstrukciji stambenih objekata.
 
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je implementator projekta, a korisnici su odabrani putem javnog poziva i preporuka lokalnih zajednica.
 
Ministar Ramić je naveo da će dio korisnika ovog projekta Saudijskog fonda za razvoj dobiti stambene jedinice po sistemu „ključ u ruke“ jer je projekat tako osmišljen, dok će ostali dobiti građevinski materijal kako bi dovršili svoje kuće.
 
– Porodicama koje su slabijeg imovinskog stanja treba pomoći oko ugradnje materijala kako bi što prije završili s radovima. Nakon što su riješili stambeno pitanje, potrebno je da prate i druge naše javne pozive u održivom povratku i na taj način bi im naša podrška olakšala život u njihovim mjestima življenja – dodao je Ramić.
 
Ukupna vrijednost potpisanih ugovora je oko 760.000 KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Reha Centar

aktuelno.ba

Komentari

Komentara