Građani, čuvajte se prevaranata koji se predstavljaju kao radnici Elektroprivrede!

Menprom

Na adresu DEPO Portala javio se mještanin Đurđevika (kod Živinica) sa informacijom da su stanovnici ovog mjesta izloženi maltretiranju nepoznatih osoba koje se predstavljaju da su službenici ‘Elektrodistribucije’.

Reha Centar

Kako je pojasnio, oni sa sobom nose ugovore koji sadrže po pet-šest listova i vrbuju mještane da ih potpišu ‘na brzinu’.

– Ne daju ni da ih pročitamo, ni da vidimo šta u njima piše, kažu, nemaju oni vremena čekati da se to isčita… Nemaju ni akreditacije, ne znamo ko su… To nigdje na svijetu nema! Pazite šta potpisujete!, rezignirano upozorava naš čitalac.

Da ovo nisu upozorenja bez razloga potvrđuje i nekoliko slučajeva iz Sarajeva, zabilježenih ovih dana, gdje su se građani također našli na meti prevaranata koji su se predstavaljali kao radnici Elektroprivrede i stanarima dolazili na vrata, javlja Radio Antena.

Stoga iz Elektroprivrede upozoravaju građane da ne nasjedaju na ovakve i slične prevare, jer svi terenski radnici EP imaju uredne akreditacije i njihov identite se u svakom trenutku može provjeriti.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

Komentari

Komentara