Gotovo 50% uposlenika u kantonalnom javnom sektoru su iz Tuzle

Spread the love
Rental Travel

Od ukupnog broja uposlenih u Tuzlanskom kantonu (94.126) njih 15.079 ili 16% platu prima iz budžeta TK i budžeta Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Reha Centar

Posmatrajući po mjestu prebivališta najviše uposlenika u kantonalnim institucijama (osnovno, srednje i visoko obrazovanje, policija, pravosuđe i uprava), uključujući i zdravstveni sektor koji objedinjava Zavod zdravstvenog osiguranja TK, Zavod za javno zdravstvo TK, UKC Tuzla, Opću bolnicu „Dr Mustafa Beganović“ Gračanica, domove zdravlja u općinama i Banju Ilidžu u Gradačcu je  iz Tuzle, njih 6961 ili 46,2%. Slijede uposlenici iz Živinica kojih ima 9,9%, zatim Lukavca 8.8%, Gračanice 7,7%, Gradačca 6%, Srebrenika i Kalesije sa 5,6% i 5,1%, Banovića 3,6%, Kladnja 2%, Doboj Istoka 1,5%, Sapne 1,3%, Čelića 1,2% i Teočaka 0,9%.

Od ukupnog broja 9.612 osoba je zaposleno u javnim institucijama i ustanovama koje se finansiraju iz budžeta TK, a 5.467 u javnim zdravstvenim ustanovama koje se finansiraju iz budžeta Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

Ova analiza prezentuje strukturu zaposlenika u kantonalnim institucijama (obrazovanje, policija, pravosuđe, uprava i zdravstvo), a s ciljem povećanja transparentnosti rada kantonalnih institucija.

Tabela po opcinama

Odjeljenje za informisanje

 

Komentari

Komentara