Gaza gori, a Arapi spavaju!

Tariq Ramadan, jedan od vodećih muslimanskih mislilaca u Evropi i svijetu, među onima je koji smatraju da islamske zemlje, prvenstveno Arapi, nisu uradili dovoljno da zaštite palestinski narod.

Rental Travel

On je također među onima koji su na društvenim mrežama podijelili, sada već viralnu fotografiju, sa sjednice Organizacije islamske konferencije (OIC), a na kojoj se vidi kako članovi tog tijela spavaju dok se raspravlja o Gazi. Ramadan je ovom fotografijom, koji je objavio prije koji dan, htio naglasiti inače pasivan odnos arapskog svijeta spram palestinskog pitanja.

Reha Centar

“Islamska konferencija za spas Gaze: Kad spavaju bez imalo srama”, napisao je Ramadan uz fotografiju na svom Twitter nalogu.

140718057.1_mn

Mirnes Kovač, analitičar političkih procesa u regiji Bliskog istoka, također je sinoć za naš portal istaknuo kako je ono što se dešava Palestincima “sramota i muslimanskog svijeta koji zloupotrebljava palestinsko pitanje”.

Brojni su oni koji osuđuju ponašanje arapskog svijeta u situaciji dok Gaza i palestinski narod prolaze kroz veoma teško razdoblje. Arapske zemlje su uradile malo ili nimalo da pomognu Palestincima, kojih je samo tokom protekle noći ubijeno 20 u kopnenom napadu izraelske vojske.

U posljednjem talasu napada na Gazu ubijeno je više od 250 Palestinaca, među kojima i veliki broj djece, dok je blizu 2.000 ranjenih.

(klix)

Komentari

Komentara