Funkcionalnost aerodroma i problemi uknjižbe

Spread the love
Rental Travel

„Analiza  funkcionalnosti aerodroma i problema uknjižbe perspektivnih lokacija Oružanih snaga BiH“ naziv je danas započetog foruma kojeg je upriličilo Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine, a koji će se od danas pa do 18. maja održavati u prostorijama Hotela Tuzla u Tuzli. Cilj foruma, koji se organizira u saradnji sa Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Irske u BiH, je analiza postojeće situacije i lokacija, te strategija i planovi razvoja aerodroma i drugih lokacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Prisutne goste iz Banjaluke, Mostara, Travnika, Zenice i Sarajeva pozdravio je premijer Tuzlanskog kantona.

Reha Centar

Premijer Gutić se zahvalio organizatorima što su upriličili susret sa ovom tematikom, a posebno što je taj susret upriličen u Tuzli.

„Tuzlanski aerodrom je aerodrom koji u posljednje vrijeme bilježi najveću ekspanziju. Ta ekspanzija prisutna je u razvoju kako putničkog, tako i cargo saobraćaja, tako da u našim planovima već uveliko razmišljamo i vodimo aktivnosti u pogledu proširenja aerodromskih kapaciteta i kapaciteta pratećih službi, a upravo je pitanje raspolaganja vojnom imovinom jedna od prepreka njegovom još bržem razvoju“ rekao je ovom prilikom premijer Gutić, te izrazio očekivanje da će ovaj skup polučiti i određene smjernice u kojem smjeru bi se u narednom periodu stvari trebale odvijati.

Nakon današnjeg otvorenja Foruma, za sutra su najavljene analize funkcionisanja i prezentacije plana razvoja i potreba za mostarski i tuzlanski aerodrom. U srijedu če na dnevnom redu biti aerodrom u Banjaluci, te analiza perspektivne nepokretne vojne imovine u Zenici, Travniku i Novom Travniku, dok su za četvrtak 18. maj, predviđene završne analize, finalni komentari i preporuke.

Press Vlade TK / aktuelno.ba

Komentari

Komentara