FINra, FINconsult i Kantonalna privredna komora potpisali sporazum o međusobnoj saradnji

Spread the love
Rental Travel

Vođeni zajedničkom željom i nastojanjem da se podstakne razvoj istraživačke i obrazovne djelatnosti i ojača saradnja sa realnim sektorom u oblasti boljeg iskorištenja ljudskih potencijala i meterijalnih resursa, ojača uloga visokog obrazovanja i stručnog usavršavanja , te poveća mogućnost za razvoj i prenos inovacija, posebno u području finansija , računovodstva i menadžmenta potpisan je Sporazum između FINconsulta, FINre i Kantonalne privredne komore Tuzla.

Reha Centar

Sporazum su potpisali direktor FINconsult-a, Doc. dr. Ismet Kalić i predsjednik UO, Visoke škole FINra, Dr.sc. Adil Kurtić sa predsjednikom Kantonalne privredne komore Tuzla, mr.sc . Nedretom  Kikanovićem.

Cilj  ovog  sporazuma  je  uspostavljanje čvršćih  i dugoročnih  veza  između  učesnika sporazuma  kroz  zajedničku  saradnju  na  projektima  i aktivnostima  koji  su  od  značaja  za pojedince, institucije i lokalne zajednice na području Tuzlanskog  kantona.

U cilju unapređenja dugoročne i kontinuirane profesionalne saradnje predviđene su razne aktivnosti kao što su; Organizovanje  zajedničkih   naučno-stručnih  skupova, radionica, seminara, okruglih stolova, predavanja u cilju  promovisanja  znanja i vještina finansijsko računovodstvene struke i primjene  MRS  i MSR  i drugih regulativa; Organizacija konferencija, okruglih stolova, tematskih skupova za razvoj privrede Tuzlanskog kantona; Edukacije za unapređenje poduzetništva, menadžmenta i poboljšanja  pristupa EU fondovima;

Učešće stručnjaka iz prakse u obrazovnom procesu; Saradnja na organizaciji stručne prakse studentima u privrednim subjektma u TK; Organizovanje kolektivnih posjeta studenata različitim firmama, kao i unapređenje programa studentske prakse; Organizovanje skupova i susreta na kojima će svoje znanje i iskustvo predstaviti eminentni stručnjaci, koji će studentima predstaviti svoje poslovne vještine stečene dugogodišnjim poslovanjem u određenim organizacijama; Obezbijediti efikasan transfer znanja prema privredi, zajedničkim kreiranjem jedinstvene komunikacije između studenata i poslodavaca i dr.

Potpisnici su uvjereni da je povezivanje privrede i visokog obrazovanja čvrst temelj za stvaranje snažnijeg privrednog okruženja, a na osnovu zajedničkog izraženog interesa i spremnosti da svojim aktivnostima, u okviru raspoloživih potencijala, stručnosti i nadležnosti, doprinesu stvaranju i poboljšanju poslovnog ambijenta kao i unapređenju međusobne saradnje na području Tuzlanskog Kantona.

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara