FHMZ / Danas kiša: Najavljeni mraz i minus za naredna jutra

Spread the love
Menprom

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša pada po cijelom sjeveru zemlje.

Reha Centar

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 9; Sokolac 13; Gradačac, Jajce i Zenica 14; Bugojno i Sanski Most 15; Ivan Sedlo, Srebrenica i Tuzla 16; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Livno, Prijedor i Zvornik 17; Sarajevo, Stolac i Trebinje 19; Bihać i Mostar 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941hPa, za 4 hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini prolazno jače naoblačenje će postepeno prelaziti sa sjevera prema jugu zemlje i usloviti kišu, grmljavinu i pad temperature zraka. Jača kiša u Krajini, zapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne. Prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima i postepeno razvedravanje od sjevera prema jugu zemlje. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni dio prijepodneva i kretat će se između 15 i 20°C. Zatim prema kraju dana temperatura u opadanju za 10 do 15°C. U Hercegovini najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 28°C.

U utorak sunčano. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 19 do 24 °C.

U srijedu sunčano, prohladno sa mrazom. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 14 do 19, na jugu od 20 do 24 °C.

U četvrtak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne sa maglom. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 18 do 23, na jugu od 22 do 26 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Komentari

Komentara