Festival omladinske kreativnosti “Ljepota različitosti” u Tuzli

Spread the love
Rental Travel

U organizaciji BMG – Bosanske medijske grupe i udruženja građana za mir, obrazovanje i kulturu “CMOK”  u Tuzli će se održati   festival omladinske kreativnosti “Ljepota različitosti” i trajat će od 26. do 30. decembra, 2013.godine.

Reha Centar

Učešće na festivalu su uzele mnoge škole sa područja Tuzle, a kao domaćin festivala omladinske kulture je Osnovna škola “Novi Grad”.

Ulaznica za festival “Ljepota različitosti” košta  “jedan slatkiš”, a od prikupljenih slatkiša pripremit će se paketići za djecu iz Mihatovića, te Domu za nezbrinutu djecu Tuzla, koji će biti podjeljeni u ponedjeljak. 

festival različitosti

Program festivala je slijedeći:

Četvrtak – U 10,oo sati organizovana škola fotografije, gdje su učestvovala po 3 učenika iz Srednje Hemijske, Saobraćajne, Rudarske, te Osnovne škole “Novi grad”.Radionicu su vodili gospodin Mehmed Meša Pargan, te Luka Blagojević.

– U 12,oo sati organizovana škola kreativnog pisanja, gdje su uzeli učešće poznati književnici i pisci, među kojima i gospodin Mehmed Đedović.

– U sklopu škole kreativnog pisanja, održane su i radionice pisanja literalnih radova, te pravljenje novogodišnjih                    čestitki, koje će biti podijeljene u okviru zatvaranja festivala u subotu na Trgu Slobode građanima Tuzle.

festival različitosti

Petak – Sa početkom u 11,oo sati u Osnovnoj školi “Novi Grad” počinje maraton kreativnosti i pozorišta mladih.

– Otvaranje izložbe simboličnog naziva “Šetnja zvijeri kroz geološku historiju Planete Zemlje”.

– Maraton traje 12-16 sati.

U ovim radionicama učestvovat će učenici iz: Srednje Hemijske, Rudarske, Saobraćajne, Medicinske, Osnovna škola “Brčanska Malta”, “Jala” i “Centar”. U sastavu ovih radionica učešće će uzeti i nekoliko školskih rock bendova.

festival različitosti

Subota – U 12,oo sati će se zvanično zatvoriti festival omladinske kreativnosti, gdje će učesnici podijeliti i  novogodišnje     čestitke građanima Tuzle.

U poslijepodnevnim satima u prostorijama udruženja građana za mir, obrazovanje i kulturu “CMOK”, bit će upriličena i press-konferencija za medije, te seminar “Organizacija događaja ” za profesore i nastavnike škola.

festival različitosti

 

GALERIJA SLIKA

(I.F.)

Komentari

Komentara