Fehim Škaljić podnio ostavku na funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH!

Rental Travel

Fehim Škaljić podnio je pismenu ostavku na funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i traži da se o tome, što prije, izjasni Predstavnički dom, te otpočne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Reha Centar

– Kao zastupnik i član Kluba Saveza za bolju budućnost BiH izabran sam na funkciju predsjedavajućeg ovog uvaženog Doma. Članom 38. Poslovnika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH predviđeno je da klubovi zastupnika predlažu, iz reda zastupnika, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Takva procedura provedena je prilikom mog izbora nu ovu funkciju. Obzirom da u Ustavu Federacije BiH i Poslovniku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH ne postoji eksplicitna odredba o prestanku obavljanja dužnosti predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, u skladu s pravnom analogijom i Odlukom Saveza za bolju budućnost BiH o izlasku iz parlamentarne većine na nivou Federacije BiH, podnosim ostavku na funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.

Tražim, da se o ostavci, što prije, izjasni Predstavnički dom te otpočne procedura za izbor novog predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH – navodi Škaljić u pismenoj ostavci upućenoj predsjednicima klubova zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

(Fena/av)

Komentari

Komentara

Posted In: