Fahrudin Skopljak: Danas na sceni imamo antibosanske politike koje su agresivinije nego bilo kad i kojima se jedino može oduprijeti snažna SDA

Rental Travel

KO SDA Tuzlanskog danas je na press konferenciji predstavio svoje kandidate za Opće/opšte izbore koji zajedno sa kandidatima iz Brčko Distrikta BiH i Posavskog kantona, čine liste Stranke demokratske akcije za državne, federalne i kantonalne skupštine. Na listama se nalazi 76 kandidata od kojih je 43 posto žena i čak 50 posto kandidata koji su mlađi od 40 godina. Više od 90 posto kandidata je sa visokom stručnom spremom.

Reha Centar

Na današnjoj press konferenciji o izbornim ciljevima, platformi i programima  govorili su predsjenik KO SDA TK i nosioci listi za državne, federalne i kantonalne skupštine/parlamente.

  • Optimizam da ćemo ispuniti postavljene ciljeve temeljimo na više argumenata. Danas na sceni imamo antibosanske politike koje su agresivinije nego bilo kad i kojima se jedino može oduprijeti snažna SDA, a to građani svaki dan sve više prepoznaju. Drugo je ono što radi aktuelna skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu predvođena SDA i Vlada na čelu sa premijerom Halilagićem koja ispunjava svoja obećanja i vjerujemo da će građani i to znati prepoznati. Također SDA je u Tuzlanskom kantonu dobila značajna kadrovska pojačanja, a što će nam vjerujemo donijeti bolji rezultat 2. oktobra posebno u Kalesiji, Gradačcu i Tuzli. Sigurni smo da je SDA u Tuzlanskom kantonu ponudila najkvalitetnije kadrove, koji će znati štiti interese i države i svih njenih građana – rekao je Fahrudin Skopljak, predsjednik KO SDA Tuzlanskog kantona.

Komentari

Komentara