Fahrudin Hasanović: Vjerujemo u pravnu državu i nevinost našeg komandanta Nasera Orića

Spread the love
Rental Travel

Sud BiH sutra će izreći presude Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću za zločine u Bratuncu i Srebrenici.

Reha Centar

Ovim povodom danas se oglasila i Koordinacija boračkih Saveza Tuzlanskog kantona koja traži pravdu za svog komandanta i saborca.

„Uvijek smo se zalagali i borili za pravnu državu, za vladavinu prava i to činimo i ovaj put. Nemamo namjeru vršiti pritisak na Sud BiH, ali imamo pravo tražiti pravednu presudu za svog komandanta kojeg je podjećanja radi Sud u Hagu oslobodio svih optužbi.Dakle, stvari su jasne, i niko nema pravo podleći relativiziranju zločina i pokušati izjednačiti one koji su se branili od agresije i genocida i one koji su to činili.Naš komandant Orić je časno, čestito i pošteno branio narod Podrinja i mi smo mu danas na tome zahvalni, a da je činio bilo kakve zločine uključujući i ovaj koji mu se stavlja na teret, je čista podvala i vjerujem da to niko ne može dokazati jer toga nije bilo. Najmanje što očekujemo sutra je oslobađajuća presuda i naša je želja da se konačno i u BiH u slučaju „Orić“ stavi tačka na ovo suđenje,“ – istakao je za naš portal Fahrudin Hasanović, predsjednik Koordinacije boračkih Saveza Tuzlanskog kantona.

Kako smo još uspjeli saznati blizu pedesetak bivših saboraca iz Podrinja će sutra biti u Sarajevu kako bi pružili i moralnu podršku svom komandantu.

Prema optužnici, Orić, tadašnji komandant, i Muhić, pripadnik Armije Bosne i Hercegovine (ABiH), su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

 aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: