Evo šta za dane vikenda prognozira meteorolog koji je znao za poplave!

Rental Travel

Za nadati je se da će doći do promjena u prognozama! Ne daj Bože da pogodim i ovaj put! Riječi su to meteorologa koji je, kako je poznato, 48 sati prije katastrofalnih poplava izdao prognozu u kojoj je jasno naveo da nikoga ne bi trebale iznenaditi rušilačke bujice i hladnoća.

Reha Centar

Njegovu prognozu tada je prenijelo nekoliko bh. portala, a koliko je ono što je tada meteorolog sa spomenute stranice regionalne prognoze napisao bilo tačno, možete se podsjetiti na povezanom sadržaju.

Sada on kaže da bi se iduće sedmice lako mogao ponoviti opasan scenarij, ali kaže da još uvijek ima šanse da dođe do promjene prognoze i da bi padavine ipak trebale biti nešto manje, ali i dalje vrlo opasne:

– Pratim situaciju, još tu može biti promjena trenutne prognoze ukazuju na novo nestabilno razdoblje na Balkanu počevši od vikenda i lokalno ponovno može biti i obilnijih pljuskova. Količina kiše ipak manja u odnosu na prošli tjedan, ali s obzirom na situaciju i 30 do 50 mm oborine može stvoriti nove probleme. Za nadati je se da će doći do promjena u prognozama! – napisao je.

Objavio je i sljedeći grafikon i opis:

50838_capture-20140521-224534

Ovdje vidimo stanje te oscilacije do početka 6. mjeseca i trenutno kompjuterski modeli prikazuju tendenciju ka negativnoj fazi a negativne faze nose uglavnom nestabilno vrijeme uz pojačanu aktivnost oborina.

 

Ukoliko se i ovih dana prognoze usuglase ponovno bi krajem vikenda i u toku sljedećeg tjedna u našem dijelu Europe moglo biti kiše, pljuskova i grmljavina gdjegod i nevremena ali i nažalost moram reći ponovno izraženije kiše.

Pratim situaciju, ovo još nije konačna prognoza, zasad je više scenarija za sljedeći tjedan a neki od njih moram reći ne daj Bože da se ostvare.

Dobro je to što još može biti promjena na ove prognoze!

Izvor:Aura.ba

Komentari

Komentara